Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i prosty obiad. U nas uwielbiają go wszyscy. Serek złociste kaski kurczaka w aksamitnym sosie. Philadelphia nadaje tego wyjątkowego, kremowego i lekkiego smaku!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2743
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2743
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1266
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 726
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Filety opłukać w bierzącej wodzie, osuszyć. Pokroić na szerokie paski. Przyprawić solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. Odstawić na pół godziny. W tym czasie drobno pokrojoną cebulę poddusić przez chwilę na maśle, dodać pokrojone w plastry pieczarki. Dusić aż wytrącą wodę. Wlać bulion, doprowadzić do wrzenia. Dusić na pod przykryciem na małym ogniu ok 10min, aż wyparuje część wody. Dodać serek i chwilę gotować do rozpuszczenia. Mąkę połączyć z wodą tak, aby nie było grudek. Cienkim strumieniem wlać do sosu ciągle mieszając. Zagotować. Na koniec doprawić świeżo mielonym pieprzem, lecz nie jest to konieczne. Smacznego.