Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta cebulowa z boczkiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Mąkę, szczyptę soli, pokrojone miękkie masło, żółtka i całe jajka włóż do misy. Zagnieć gładkie ciasto. Owiń je folią i odłóż w chłodne miejsce na ok. 30 minut. Formę wysmaruj tłuszczem i dokładnie wylep ciastem. Następnie spód ciasta lekko ponakłuwaj widelcem.
Na patelni rozgrzej trochę oleju. Wrzuć pokrojony w kostkę boczek i obsmaż go z każdej strony. Odłóż go do miseczki. W pozostałym na patelni sosie podsmaż cebule. Dodaj kawałki pora i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Warzywa połącz z boczkiem i odstaw.
Śmietanę wymieszaj z jajkami i startym serem. Dopraw solą oraz pieprzem. Połowę tej mieszanki wlej na dno ciasta. Rozłóż na tym podsmażoną cebulę, boczek oraz pokrojone pomidorki koktajlowe. Całość zalej resztą jajek i piecz w nagrzanym piekarniku w temp. 160°C przez ok. 45 minut.Źródło: Na żywo