Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta szpinakowo-szparagowo-pomidorowa"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Masło posiekaj z mąką i solą, dodaj jajko, wodę, zagnieć. Schładzaj pół godziny w lodówce. Wyłóż ciastem formę do tarty. Na maśle klarowanym podsmaż pomidorki, dodaj szpinak, przeciśnięty czosnek i ser pleśniowy. Przypraw solą i pieprzem, smaż 10 minut. Szparagi ugotuj.
Białka ubij, dodaj żółtka, ubij. Dodaj starty żółty ser, śmietanę. Wylej na farsz i ciasto. Piecz 40 minut w temperaturze 180° C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień