Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z mięsem i grzybami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 92
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 92
Składniki
Na patelni rozpuść masło, dodaj pokrojone w plasterki, oczyszczone grzyby. Smaż 3-5 minut. Zdejmij z ognia i odsącz nadmiar wody. Teraz na patelnię wrzuć mięso. Smaż, dodając keczup, sól oraz pieprz. Dodaj usmażone grzyby i wymieszaj.
Pomidorki umyj i pokrój na ćwiartki. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim. Na cieście ułóż usmażone mięso z grzybami. Na wierzchu rozłóż pomidorki.
Tartę włóż do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz ok. 20-25 minut. Wyjmij, posyp startym serem i ponownie wstaw do piekarnika. Piecz przez około 10-12 minut, aż ser się roztopi.Źródło: Na żywo