Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z truskawkami"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2755
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1282
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2755
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1282
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 734
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 82
Składniki
Mąkę przesiej na blat, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtko, przesiany cukier puder, sól, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię, włóż do lodówki na godzinę.
Formę do tarty wysmaruj masłem. Ciasto rozwałkuj, przenieś do formy, nakłuj widelcem. Piecz 25 minut w temperaturze 180°C. Ugotuj budyń, wystudź, wyłóż na tartę. Wierzch udekoruj truskawkami. Możesz je zalać galaretką. Wstaw do lodówki na 2 godziny.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień