Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort kapuściany z kminkiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Ziemniaki umyj pod bieżącą wodą. Ugotuj w posolonej wodzie (20 min), odcedź, ostudź i obierz z łupinek. Ziemniaki pokrój w kosteczkę.
Kapustę oczyść ze zniszczonych liści, wytnij głąb. Zdejmij 5 ładnych wierzchnich liści. Zetnij z nich zgrubiałe środki. W garnku zagotuj posoloną wodę, zdejmij z ognia. Włóż liście i blanszuj je przez minutę. Wyjmij je, osusz na papierowym ręczniku. Resztę kapusty poszatkuj.
Cebule i czosnek obierz, chili oczyść z pesteczek, wszystko posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebulę z czosnkiem i chili. Dodaj poszatkowaną kapustę. Przypraw solą i pieprzem. Smaż, aż kapusta zmięknie. Ostudź ją.
Mięso mielone przełóż do mis- ki. Dodaj kapustę, wbij jajka, wymieszaj. Na koniec dołóż ziemniaki, wsyp kminek, ew. dodaj jeszcze sól i pieprz. Delikatnie wymieszaj.
Tortownicę natłuść masłem. Wyłóż liśćmi kapusty (tak, by wystawały też poza brzegi) i napełnij masą. Wierzch przykryj wystającymi liśćmi. Piecz 60 min w 160 st. Udekoruj wg uznania.Źródło: Tina