Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka zawiera dużo składników mineralnych, żelaza, cynku, miedzi, witamin: A, D, B2, B12 oraz kwas foliowy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wątróbkę oczyścić z błon, umyć i pokroić, następnie zalać mlekiem i zostawić na 1 godzinę.
Odsączyć, obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Osobno podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę.
Usmażoną wątróbkę przełożyć do naczynia z cebulą wymieszać i przyprawić pieprzem.
Wątróbkę solić przed samym podaniem. SMACZNEGO!