Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Wątróbka z jabłkiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 118
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 118
Składniki
Wątróbkę oczyść z błon (ale nie krój), opłucz, zalej mlekiem i odstaw na 40 min. Cebulę obierz, pokrój w talarki lub piórka. Wątróbkę osącz z mleka i osusz ręcznikiem papierowym, usmaż na gorącym oleju po ok. 5 min z każdej strony, po czym zdejmij z patelni i trzymaj w cieple, a na patelnię wrzuć cebulę i zeszklij.
Ponownie dołóż na patelnię wątróbkę i podlej bulionem lub wodą, dopraw majerankiem, solą i pieprzem. Duś pod przykryciem ok. 10 min. Na koniec dołóż pokrojone w ósemki jabłko (ze skórką) i duś kilka minut, aż nieco zmięknie.Źródło: Świat kobiety