Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i smaczne danie, niewiele składników, krótki czas przygotowania... same plusy.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 94
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 183
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 63
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 94
Składniki
Na oliwie podsmażam cebulę.
Dodaję pokrojone w paski boczniaki. Dodaję przyprawy: wędzoną paprykę, sól i pieprz.
Kroję paprykę w drobną kostkę i dodaję do garnka. Podsmażam ok. 15 minut (muszą być dobrze przysmażone i miękkie).
Dodaję syrop klonowy, sos sojowy i musztardę. Mieszam i chwilę gotuję. Dodaję śmietankę i przecier pomidorowy. Chwilę gotuję.
Posypuję natką pietruszki. Podaję z dowolnym pieczywem.