Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wytrawne ravioli czereśniami i rokpolem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z solą i pieprzem. Dodaj jedno całe jajko i jedno żółtko (białko zostaw). Zagnieć ciasto. Jeśli jest za twarde, dolej wody. Ciasto przykryj ściereczką i odłóż na 30 minut. Potem przekrój ciasto na pół i cienko je rozwałkuj na podobne prostokąty.
Czereśnie wydryluj. Na jeden płat ciasta nałóż (co ok. 4 cm) łyżeczkę serka, czereśnię i parę płatków migdałowych. Wokół porcji farszu posmaruj ciasto zostawionym białkiem.
Przykryj drugim płatem ciasta. Podociskaj dookoła każdej porcji nadzienia (tak by płaty się skleiły). Nożem lub karbowanym radełkiem wytnij kwadraciki z farszem pośrodku. Ponownie dociśnij brzegi.
Wrzuć na osolony wrzątek, dolej olej, gotuj 5 minut. Podawaj polane podgrzaną konfiturą i posypane pokruszonym rokpolem.Źródło: Naj