Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu lub jako samodzielne danie :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 806
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Ugotować kaszę jęczmienną. Marchew,pietruszkę i seler ugotować a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.( Ja to zawsze robię przy okazji gotowania bulionu warzywnego) Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Podsmażoną cebulę,utarte warzywa oraz majeranek dodać do ugotowanej kaszy i dokładnie wymieszać.Posolić do smaku. Kaszę z warzywami wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem i wysypanego bułką tartą. Zapiec w piekarniku nagrzanego do ok 200 st ok 10-15 min. Posypać szczypiorkiem lub pietruszką.Smacznego:)