Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne słodkie danie! Piękne naleśnikowe roladki!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Ser dokładnie utrzeć z miękkim masłem, żółtkami i oboma cukrami. Pod koniec ucierania dodać śmietanę, otartą skórkę z cytryny i rodzynki. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony, kroić ukośnie na pół i układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez ok. 25 minut. Naleśniki podawać ze słodkimi sosami.