Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli kolejny powrót do babcinej klasyki
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do wystudzenia
kiełbasę kroimy w półplasterki, cebulę obieramy i siekamy, paprykę kroimy w kostkę
na rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, aż nam się ładnie zrumieni, dorzucamy cebulę i paprykę, solimy i smażymy, aż papryka zmięknie, odstawiamy, aż trochę przestygnie
jajka wbijamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz i ubijamy na jednolitą masę
do dużej miski przekładamy kaszę, dodajemy kiełbasę z papryką, zalewamy masą jajeczną i dokładnie wszystko mieszamy, przelewamy do tortownicy o średnicy 22 cm, po czym zapikamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 45 min, no i gotowe, smacznego ;-)
ja gorąco polecam przyrządzanie kaszy (nie tylko do tej zapiekanki) według tego przepisu: https://smaker.pl/artykul-kasza-gryczana-sypka-i-aromatyczna,105481,fram.html