Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z kaszanką i jabłkami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Cebulę posiekaj. Zeszklij na tłuszczu. Dodaj kaszankę (bez skóry) i smaż na mocnym ogniu, stale mieszając. Dołóż koncentrat, ketchup, musztardę i miód. Po chwili przypraw masę solą, czarnym pieprzem, chili, tabasco i majerankiem.
Z jabłek odkrój czapeczki i wydrąż środki. Napełnij je przygotowanym farszem.
Formę żaroodporną nasmaruj tłuszczem. Ustaw w niej przygotowane owoce i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C.
Piecz potrawę 10-15 minut. Podawaj na gorąco, bezpośrednio po przygotowaniu.Źródło: Kurier TV