Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Sos: Majonez mieszamy ze śmietanką i wyciśniętym przez praskę czosnkiem Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie i odstawić na cedzaku. Na patelnie wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę ,chwilkę przysmażyć , dodać mięso mielone . Usmażone odstawić . Następnie osobno na patelni należy przysmażyć pieczarki. Paprykę pokroić w cienkie pasczki. Do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem ,układamy na dno warstwę makaronu , na to warstwę mięsa mielonego, pieczarek i paprykę pokrojoną w małe paski. Wszystko to posypujemy wegetą i polewamy cienko sosem. Czynność tę powtarzamy ,aż do wyczerpania składników. Na wierzch wkładamy starty na tarce żółty ser i wstawiamy do nagrzanego piekarnikika na ok 40 min. Smacznego!