Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną zapiekankę z mięsem mielony w sosie śmietanowym z bakłażanem i cukinią. Coś wspaniałego :-) Polecam serdecznie. Smacznego !!! https://youtu.be/MUVHZsVJptg
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 115
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1316
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 767
Składniki
Cukinię i bakłażan myjemy i kroimy w plastry ok 1,5 cm, następnie podsmażamy na odrobinie oliwy z obu stron aby nabrała koloru i oprószamy solą aby zmiękła zmiękła, na tej samej patelni podsmażamy na oliwie drobno posiekany czosnek i por, dorzucamy mięso i dalej podsmażamy kilka minut, dodajemy zioła, pieprz i sól do smaku, następnie dorzucamy śmietankę i redukujemy aż sos zrobi się bardzo gęsty.
Nadszedł czas aby połączyć wszystkie składniki, przygotujcie sobie naczynie żaroodporne, na spód układamy ciasno bakłażan, następnie zalewamy sosem z mięsem mielonym, posypujemy połową sera żółtego, nakładamy cukinię, całość przykrywamy folią aluminiową, w folii robimy dziurki i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni góra dół na 25 minut, po tym czasie wyciągamy i zasypujemy resztą sera i mozzarellą po całej powierzchni, naczynie wkładamy z powrotem do piekarnika na 10 minut aż ser się zapiecze. Gotowe :-) Smacznego !!!