Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanki z plastrami indyka"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 218
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 794
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2825
Składniki
Czas przygotowania 35 minut. Cena porcji ok. 5,30 zł
Wartość odżywcza porcji 430 kcal. Białko 34 g/Tłuszcz 20 g/Węglowodany 28 g
Pierś indyka płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Na dobrze rozgrzanym oleju obsmażamy mięso z obu stron. Zmniejszamy ogień i smażymy 10–15 minut.
Obraną cebulę siekamy. Umyty pomidor kroimy w niedużą kostkę.
3. Cebulę podsmażamy na patelni, dodajemy umyty i osuszony szpinak, smażymy kilka minut. Doprawiamy pieprzem i solą, mieszamy.
Ostudzoną pierś indyka i mozzarellę kroimy w cienkie plastry. Półbagietki przekrawamy na pół i smarujemy serkiem z ziołami. Na pieczywo wykładamy szpinak, a następnie plastry usmażonej piersi i przykrywamy serem. Posypujemy pokrojonym pomidorem. Zapiekamy ok. 8 minut w 200oC.
Przed podaniem zapiekanki posypujemy delikatnie suszonym majerankiem. Doskonale będą smakować polane keczupem lub sosem czosnkowym.Źródło: Rewia