Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczane placki z kawiorem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 777
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 911
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 123
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2806
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz i osusz. Usuń skórkę z cebuli. Warzywa zetrzyj na tarce, wymieszaj z jajkiem oraz mąką. Odstaw na kilka minut, a następnie odciśnij nadmiar wody. Masę dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Na patelni partiami rozgrzewaj po łyżce oleju. Nakładaj porcje masy ziemniaczanej. Smaż rumiane i chrupiące placki ziemniaczane. Wyjmuj je na kawałki pergaminu, aby osączyć nadmiar tłuszczu.
Placki podawaj na gorąco, razem z doprawioną solą i pieprzem kwaśną śmietaną oraz czerwonym kawiorem.
Część placków, zamiast kawiorem, możesz obłożyć plasterkami wędzonego łososia. Dekoruj koperkiem.
czas ok. 40 min; porcja – 310 kcal, cena 1,40 zł
cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety