Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1kg małych ziemniaczków.20dkg boczku wędzonego parzonego,30 dkg pieczarek,przyprawy,świerzy koperek.Ziemniaczki zagotować,odcedzić.Posypać ulubionymi przyprawami,każdy zawinąć w plaster boczku,spiąć wykałaczką.Wstawić do piekarnika,aby boczek się przyrunienił.Pieczarki pokroić,podsmażyć.Na półmisku wyłożyć z ziemniaczkami,posypanymi koperkiem.Dodatek do ryb i mięs-pycha!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2810
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2810
Składniki
Ziemniaczki ugotować,odcedzić,poczekać aż ostygną.Każdy ziemniaczek posypać przyprawami,owinąć plastrem boczku,spiąć wykałaczką.Wstawić do piekarnika na blaszce.Temp 150 stopni,piec aż boczek się zarumieni.
Pieczarki obrać ,pokroić,przysmażyć na patelni,Położyć razem z ziemniaczkami,posypanymi świeżym koperkiem.Może być dodatkiem do mięs i ryb.Smakują wyśmienicie,przesiąknięte boczkiem i przyprawami.