Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybki i zarazem smaczny obiadek... Filet z kurczaka inaczej-coś dla wielbicieli ziół
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 914
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 125
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2812
Składniki
Filety z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy olej i zioła (ilość wg upodobań), oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie smażymy mięso na dobrze rozgrzanej patelni do czasu aż się zrumieni.
Kiedy mięso nabierze ładnego kolorku podlewamy je odrobiną wody i dodajemy pokrojoną w kostkę lub piórka cebulę. Całość dusimy, aż cebula zmięknie.
W międzyczasie mieszamy śmietankę z ziołami i startym żółtym serem (jeśli śmietana jest bardzo gęsta możemy dodać odrobinę wody).
Kiedy cebulka zmięknie, wlewamy na patelnię śmietanę z ziołami i serem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i całość dusimy ok 10 minut...
Danie podajemy z ryżem, makaronem, pieczywem czosnkowym lub jak kto woli :)