Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zraziki indycze z fasolką"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 133
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2819
Składniki
Piersi delikatnie rozbij tłuczkiem. Uważaj, żeby nie rozerwać kruchego mięsa. Plastry posyp po jednej stronie lubczykiem, majerankiem, pieprzem i solą, odstaw.
Świeżą fasolkę zagotuj krótko w osolonej wodzie, mrożoną – tylko przelej wrzątkiem. Odcedź na sitku. Pozostałe warzywa obierz, pokrój na małe kawałki. Przełóż do garnka, zalej 1 szkl. wrzątku, dodaj listki laurowe i ziele angielskie. Powoli gotuj.
Na każdym plastrze mięsa połóż plasterek szynki i rozłóż po kilka fasolek. Zwiń ciasno i zawiąż bawełnianym sznurkiem. Obsmaż na maśle i przełóż do wywaru. Duś ok. 30 min pod przykryciem. Wyjmij roladki i zdejmij sznurek. Usuń listki i ziele.
Resztę warzyw zmiksuj ze śmietaną. Gotuj kilka minut. Roladki podawaj z gotowaną fasolką, polane sosem i ew. udekorowane rzeżuchą.Źródło: Naj