Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Angielski krupnik na wołowinie"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418028
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418028
Składniki
Do garnka wypełnionego wodą włóż mięso, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz ziarnisty.
Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około godzinę. Zbierz szumowiny.
Obierz i pokrój warzywa: marchew w talarki, cebulę w piórka, zaś seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę.
Do gotującego się wywaru dodaj przygotowane warzywa, tymianek i ryż długoziarnisty.
Wyłącz zupę po około 30 minutach. Rozlej ją na talerze i podawaj z kromką świeżej bułki.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax