Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Angielski krupnik na wołowinie"
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 60
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 501
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1024
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10365
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 79
Składniki
Do garnka wypełnionego wodą włóż mięso, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz ziarnisty.
Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około godzinę. Zbierz szumowiny.
Obierz i pokrój warzywa: marchew w talarki, cebulę w piórka, zaś seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę.
Do gotującego się wywaru dodaj przygotowane warzywa, tymianek i ryż długoziarnisty.
Wyłącz zupę po około 30 minutach. Rozlej ją na talerze i podawaj z kromką świeżej bułki.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax