Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Angielski krupnik na wołowinie"
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 86
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 86
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Składniki
Do garnka wypełnionego wodą włóż mięso, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz ziarnisty.
Całość gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem około godzinę. Zbierz szumowiny.
Obierz i pokrój warzywa: marchew w talarki, cebulę w piórka, zaś seler, pietruszkę i ziemniaki w kostkę.
Do gotującego się wywaru dodaj przygotowane warzywa, tymianek i ryż długoziarnisty.
Wyłącz zupę po około 30 minutach. Rozlej ją na talerze i podawaj z kromką świeżej bułki.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 190. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax