Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, lekkie, aromatyczne i nieziemsko smakujące mięsko na patyku, z powodzeniem można je zrobić również na grillu, a majówka tuż tuż..:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112930
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 257
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 544
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 478
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 850
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112930
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 257
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 544
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 478
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 850
Składniki
Cebulę i zioła drobno posiekałam. Wszystkie powyższe składniki dokładnie wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 2-3 godziny do przegryzienia.
Wilgotnymi dłońmi formowałam podłużne kotleciki nabijając je na patyki od szaszłyków.
Na teflonowej patelni krótko je podsmażyłam z obu stron po czym piekłam na kratce w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, do mocnego zrumienienia. Wyszły nieziemsko aromatyczne i naprawdę fajnie "dosmaczone":). Polecam! Smacznego nabijanego:) W wersji z pieczonymi ziemniaczkami: