Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne, lekkie, aromatyczne i nieziemsko smakujące mięsko na patyku, z powodzeniem można je zrobić również na grillu, a majówka tuż tuż..:)
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 658
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 824
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 658
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 824
Składniki
Cebulę i zioła drobno posiekałam. Wszystkie powyższe składniki dokładnie wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 2-3 godziny do przegryzienia.
Wilgotnymi dłońmi formowałam podłużne kotleciki nabijając je na patyki od szaszłyków.
Na teflonowej patelni krótko je podsmażyłam z obu stron po czym piekłam na kratce w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, do mocnego zrumienienia. Wyszły nieziemsko aromatyczne i naprawdę fajnie "dosmaczone":). Polecam! Smacznego nabijanego:) W wersji z pieczonymi ziemniaczkami: