Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 56 Ocena: 2851
Dodano: 22.04.2013
Odsłon: 37055
3-4 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Cebulę i zioła drobno posiekałam. Wszystkie powyższe składniki dokładnie wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 2-3 godziny do przegryzienia.
Wilgotnymi dłońmi formowałam podłużne kotleciki nabijając je na patyki od szaszłyków.
Na teflonowej patelni krótko je podsmażyłam z obu stron po czym piekłam na kratce w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut, do mocnego zrumienienia.
Wyszły nieziemsko aromatyczne i naprawdę fajnie "dosmaczone":). Polecam!
Smacznego nabijanego:)
W wersji z pieczonymi ziemniaczkami:
Na skróty
Komentarze do przepisu (11)

Adrianuszkowa 04 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie :) Będę próbować. Odpowiedzi: 2 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

agatokaj 27 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Extra!!Do ulubionych,wypróbuję na grilla. Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

panka 23 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Apetycznie wygląda i na pewno super smakuje. Zabieram :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 23 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
genialne :-) robię podobne na grillu ale nie próbowałam z sezamem i curry :-) pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

paola1984 23 kwietnia 2013Zgłoś do usunięcia
Wygląda wspaniale! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz