Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babeczki z boczkiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2813
Składniki
Boczek pokrój w kostkę, cebulę w piórka. Na rozgrzanym oleju podsmaż boczek, dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Przypraw solą, pieprzem, oregano i ostrą papryką.
W misce połącz rozpuszczone masło z mlekiem i jajkami. W drugiej misce wymieszaj mąkę ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Do miski z suchymi składnikami dodaj płynne, dokładnie wymieszaj.
Do ciasta dodaj podsmażone na patelni , pokrojony w kostkę ser. Wymieszaj. Ciasto przekładaj do papilotek. Piecz w temp. 180°C przez 40 minut.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień