Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Babeczki z porami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 147
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
. Ciasto: masło posiekaj. Dodaj mąkę i kminek, wlej 3-4 łyżki zimnej wody, zagnieć. Ciasto rozwałkuj, wytnij kółka. Wypełnij foremki na babeczki. Włóż na 20 min do lodówki. Piecz 20 min w 180°C.
Farsz: pory oczyść, pokrój w krążki. Masło i olej rozgrzej na patelni. Włóż pory, duś 7-8 minut. Przypraw. Ostudź, napełnij babeczki, posyp orzeszkami ziemnymi. Piecz 5-7 min. Ułóż ser feta, oprósz pieprzem, udekoruj oregano.
Jeśli chcesz pokroić ser feta w ładną kostkę, wyjmij go z lodówki 30 minut przed m. Wtedy krojony nie będzie się kruszył.Źródło: Chwila dla Ciebie