Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bagietka caprese z cukinią"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 727
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 62
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 51
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 727
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 62
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 73
Składniki
Bagietkę przekrój wzdłuż na pół. Czosnek posiekaj, utrzyj z masłem. Posmaruj kawałki bagietki.
Cukinię i pomidory umyj, pokrój na plasterki. Mozzarellę pokrój na plasterki. Na bagietce ułóż na przemian plasterki cukinii, pomidorów i mozzarelli. Posyp solą i ziołami włoskimi. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C, piecz 6-10 minut, aż ser się stopi, a cukinia zmięknie. Podawaj na sałacie posypane posiekanym szczypiorkiem.
Czas przygotowania 25 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie