Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na danie bez mięsa. Zdrowe odżywianie - Fiteria.pl
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1591
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 703
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 689
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 285
Składniki
Paprykę oczyszczoną z pestek pokroić w kosteczkę, pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Ryż, paprykę, pomidory, posiekane jajko, bulion i starty parmezan dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Bakłażany pokroić w plastry lub w łódeczki, lekko opiec na grillu lub przysmażyć na patelni. Wykładać na posmarowaną masłem formę połowę bakłażanów. Na tę warstwę wyłożyć farsz, wyrównując powierzchnię i przykryć pozostałymi bakłażanami. Zapiekać przez 20 minut w 180°C.