Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bałkańskie kolorowe sakiewki"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2765
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1289
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 741
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 87
Składniki
Jajka roztrzep w mleku ze szczyptą soli. Partiami dodawaj mąkę i mieszaj trzepaczką do chwili, aż uzyskasz gładkie ciasto. Na nasmarowanej olejem patelni usmaż niezbyt cienkie naleśniki.
Papryki oczyść, usuń gniazda nasienne i pokrój w grubszą kostkę. Por oczyść, starannie opłucz, osącz i pokrój w talarki. Cebulę posiekaj dość grubo.
Na patelni rozpuść masło i zeszklij na nim cebulę. Dodaj paprykę i por, smaż około 2 minut. Pod koniec dodaj pokrojone w kostkę mięso kurczaka, delikatnie wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i cząbrem, podgrzewaj przez chwilę.
Na środek każdego naleśnika połóż trochę nadzienia, zbierz brzegi do góry, złącz i przewiąż szczypiorem jak sakiewkę. Sakiewki poukładane na talerzach obłóż resztą nadzienia.Źródło: Kobieta i życie