Do góry

Dania główne Przepis na:

Barszcz biały z chrzanem

Barszcz biały z chrzanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Barszcz biały z chrzanem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kiełbasę pokrój w plastry, podsmaż. W garnku zagotuj 1 l wody, dodaj kiełbasę, przyprawy, chrzan. Gotuj 40 minut. Dodaj pół litra zakwasu, gotuj 15 minut na małym ogniu.

  2. Zupę przypraw solą, pieprzem, dodaj zahartowaną śmietanę, zagotuj. Z chleba wyjmij środek, wlej barszcz, dodaj jajko i trochę chrzanu.

  3. Czas: około 1 godzina

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń