Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Barszcz biały z chrzanem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 216
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 216
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 77
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 110
Składniki
Kiełbasę pokrój w plastry, podsmaż. W garnku zagotuj 1 l wody, dodaj kiełbasę, przyprawy, chrzan. Gotuj 40 minut. Dodaj pół litra zakwasu, gotuj 15 minut na małym ogniu.
Zupę przypraw solą, pieprzem, dodaj zahartowaną śmietanę, zagotuj. Z chleba wyjmij środek, wlej barszcz, dodaj jajko i trochę chrzanu.
Czas: około 1 godzinaŹródło: Dobry Tydzień