Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie jest wyborne , delikatne , dobre na lato.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 530
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 530
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 709
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Składniki
W naczyniu sparzamy kminek około 4 łyżek , gorącą wodą. po czym odcedzamy. następnie smarujemy masłem mięso z dwóch stron i umieszczamy na nim sparzony kminek. wkładamy na 15 minut do lodówki.
Po wyjęciu z lodówki na patelni smażymy befsztyki na maśle. po 5 minut każdy z jednej strony. Następnie odkładamy do ciepłego naczynia.Na tej samej patelni na ktorej smażyły się befsztyki , wrzucamy cebulę i podsmażamy ją z pieczarkami. dodajemy rosołu z bulionu lub wywaru i dusimy tak długo aż woda odparuje i utworzy się gotowa wersja do sosu.
Następnie dodajemy śmietanę. do pieczarek i posypujemy startym żóltym serem i chwilę około 10 minut gotujemy. Wykładamy befsztyki na talerz na uprzednio położoną na nim sałatę. podajemy z puree i z sosem serowo-pieczarkowym.