Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
BEZGLUTENOWY, prosty obiad z ryżem jaśminowym :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34487
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 97
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34487
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 97
Składniki
1. Kroimy pora na 4 części i siekamy na drobno 2. Cebulę pokroić w plastry zaś czosnek drobno posiekać 3. Łyżkę oleju kokosowego rozgrzać na patelni po czym wrzucamy pokrojonego pora, cebulę i czosnek i smażyć 3-5 min. 4. Następnie dodać ryż i smażyć 1-2 minuty
5. Wlać bulion / posoloną wodę , przykryć patelnie i gotować do około 15 min (na małym ogniu) 6. W międzyczasie posiekaj szpinak oraz groszek 7. Po około 7-9 minutach od przykrycia patelni, wrzucić szpinak z groszkiem 8. Po około 15 minutach kiedy ryż wchłonie płyn (sprawdzić czy ryż nie jest jeszcze twardy) zdjąć z ognia i dodać sok z cytryny i koperek. 9. Całość przykryj nakryciem i zostaw na około 15 min aby smaki się połączyły 10. Dodać ser feta wraz z plasterkami cytryny (opcjonalne)