Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki cielęce zawijane z miodem i śliwkami"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 308
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 281
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 308
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 281
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 92
Składniki
Oczyść cielęcinę, opłucz i osusz serwetką papierową. Pokrój na 8 kawałków, posól, popieprz i lekko rozgnieć ręką. Suszone śliwki bez pestek namocz w ciepłej wodzie, odstaw na 15 minut, a następnie odsącz na sitku.
Rozgrzej olej na patelni i powoli obsmaż bitki ze wszystkich stron do przyrumienienia. Zwiń roladki, a w środek włóż po 2 śliwki. Następnie przełóż je do brytfanny, posmaruj miodem, a na każdej połóż kawałek sera i listek szałwii. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 7 minut w temperaturze 180°C.
Do wypieczonego sosu na patelni dodaj wino, pozostały miód i roztłuczoną papryczkę chili. Gotuj, aż połowa wyparuje. Pod koniec dopraw solą. Zapieczone bitki porozkładaj na talerze i podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo