Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki w lekkim sosie porowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Plastry schabu lekko rozbij. Natrzyj z obydwu stron solą i pieprzem, obtocz w mące. Por oczyść, pokrój w półplasterki. Ząbki czosnku obierz, przetrzyj przez praskę.
Masło klarowane stop na pa telni. Włóż por i czosnek, prze- smaż. Dodaj schab, obsmaż z obu stron. Zalej wrzątkiem (ok. pół szklanki), duś pod przykryciem 15 minut.
Śmietanę wymieszaj z 2 łyżkami sosu z duszenia, polej mięso. Duś jeszcze 5-10 minut. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie