Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki większości osób kojarzą się z wołowiną, a ja chętnie przygotowuję je z mięsa wieprzowego. Tym razem z cukinią i marchewką.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Lekko rozbite mięso z karkówki przyprawiamy solą i pieprzem. Panierujemy w mące i smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Do podsmażonego mięsa wlewamy wodę i dodajemy marchewkę pokrojoną w drobną kostkę. Przykrywamy i dusimy ok. 15-20 minut na średnim ogniu. Cukinię kroimy w dużą kostkę i po czasie duszenia dodajemy do mięsa. Ponownie dusimy, do czasu, aż cukinia będzie miękka. Sos przyprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek.