Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie bitki każdy zje z przyjemnością, mięso wieprzowe z aromatycznym boczkiem wędzonym w pysznym sosie.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 88
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1023
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 88
Karkówka z ziemniakami to takie danie dwa w jednym. Po jego podaniu nie trzeb...
Odsłon: 1023
Składniki
1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w plastry i rozbijamy. Doprawiamy pieprzem oraz solą, panierujemy w mące pszennej i smażymy na rozgrzanym oleju. 2. Podlewamy bulionem rosołowym i gotujemy do miękkości.
3. Cebule obieramy drobno kroimy i prużymy na drugiej dużej patelni. Do cebuli dodajemy pokrojony w kostkę boczek oraz wcześniej namoczone grzyby i pokroje w pół plasterki ogórki. Gotujemy 20 minut. 4. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, musztardę, wsypujemy paprykę ostrą i zagęszczamy mąką rozrobioną w małej ilości wody.
5. Sos łączymy z mięsem, chwilkę gotujemy. 6. Danie gotowe. 7. Smacznego