Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Wymieszaj drożdże, cukier i łyżkę mąki, odstaw. Mąkę wsyp do miski, dodaj roztopione masło, żółtka, ciepłe mleko, cukier, sól, rozczyn. Wymieszaj, odstaw.
Ubij białka, dodaj do masy, wymiesza, odstaw. Na patelni rozgrzej tłuszcz, smaż małe placuszki. Podawaj je z gęstą śmietaną, kawiorem, anchois, wędzonym łososiem lub śledziem.
CZAS: 55 minutŹródło: Dobry Tydzień