Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Wymieszaj drożdże, cukier i łyżkę mąki, odstaw. Mąkę wsyp do miski, dodaj roztopione masło, żółtka, ciepłe mleko, cukier, sól, rozczyn. Wymieszaj, odstaw.
Ubij białka, dodaj do masy, wymiesza, odstaw. Na patelni rozgrzej tłuszcz, smaż małe placuszki. Podawaj je z gęstą śmietaną, kawiorem, anchois, wędzonym łososiem lub śledziem.
CZAS: 55 minutŹródło: Dobry Tydzień