Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Blok z jajkiem na twardo"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12385
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12385
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Odłóż 1 jajko, pozostałe włóż do lekko posolonej wody. Gotuj około 10 minut. Ugotowane na twardo jajka wyjmij, przestudź, polewając zimną wodą. Obierz ze skorupki i odłóż na bok.
Cebulę oraz czosnek obierz, pokrój w kosteczkę. Łyżkę oleju rozgrzej, wrzuć warzywa, podduś na szklisto. Dodaj do mięsa mielonego. Wsyp też bułkę tartą i wbij odłożone jajko. Dodaj musztardę.
Masę mięsną przypraw suszonym majerankiem oraz solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj. Podłużną foremkę wyłóż pergaminem.
Na spodzie formy rozsmaruj 1/2 masy mięsnej. Ułóż na niej jajka ugotowane na twardo – jedno za drugim. Przykryj resztą mięsa. Wierzch wygładź. Posmaruj pozostałym olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 st. Piecz około 45 minut.Źródło: Tina