Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Blok z mięsa wieprzowego w galarecie"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 279
Składniki
Kawałki pieczeni potnij w grubą kostkę. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki pokrój w drobną kostkę. Trochę kosteczek papryki odłóż do dekoracji, a resztę wymieszaj z mięsem.
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością wody. Odstaw, aby spęczniała. Bulion mocno podgrzej. Rozpuść w nim spęczniałą żelatynę. Przypraw do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym oraz octem. Galaretkę odstaw do wystudzenia. Foremkę wyłóż folią spożywczą.
Do foremki nałóż kawałeczki pieczeni oraz papryki. Zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki na 3–4 godziny. Gotową galaretkę wyjmij z foremki. Usuń folię. Przed podaniem danie udekoruj listkami natki oraz odłożonymi kosteczkami papryki. Serwuj z bagietką.Źródło: Tina