Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczna tarta z kiełbasą, papryką i natką pietruszki"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Rozmroź ciasto, a następnie wyłóż nim blachę o średnicy 20 cm x 28 cm. Na cieście połóż suchą fasolę, żeby nie wyrosło. Piecz 20 minut w piekarniku w 180 st. C.
Pokrój paprykę w paski, posiekaj grubo pietruszkę. Wyjmij ciasto z piekarnika i poczekaj, aż nieco przestygnie. Połącz jajka z mlekiem. Dopraw je solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Całość dokładnie wymieszaj. Ułóż plasterki kiełbasy, paprykę i natkę na cieście i zalej je mleczno-jajeczną masą.
Piecz tartę w temperaturze 180 st. C przez 20-25 minut. Po ostygnięciu pokrój ją na małe prostokątne kawałki i tak podawaj.Źródło: Olivia