Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mam mało czasu i muszę coś szybko zrobić na obiad, wtedy ratują mnie kluseczki mojej babci.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2834
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2834
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
Na początku stawiamy wodę, którą solimy aby się zagotowała. Kiedy woda się podgrzewa wrzucamy wszystkie składniki do miski i rozrabiamy łyżką ciasto do momentu aż będzie miało zwartą konsystencję.
Może się zdarzyć że serek był żadszy wtedy trzeba jeszcze trochę dodać mąki. Ciasto musi być zwarte i nie lepić się do łyżki. Kiedy woda wrze zaczynamy kluski kłaść na wodę. Gotujemy krótko od czasu wpłynięcia na powierzchnię 3 do 5 minut. Odcedzamy na druszlaku i przepukujemy wodą. W tym samym czasie roztapiamy masło, którym polewamy kluski. Już możemy jeść na słono lub posypać cukrem i jeść na słodko. Smacznego!