Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy mam mało czasu i muszę coś szybko zrobić na obiad, wtedy ratują mnie kluseczki mojej babci.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 130
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 747
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 361
Składniki
Na początku stawiamy wodę, którą solimy aby się zagotowała. Kiedy woda się podgrzewa wrzucamy wszystkie składniki do miski i rozrabiamy łyżką ciasto do momentu aż będzie miało zwartą konsystencję.
Może się zdarzyć że serek był żadszy wtedy trzeba jeszcze trochę dodać mąki. Ciasto musi być zwarte i nie lepić się do łyżki. Kiedy woda wrze zaczynamy kluski kłaść na wodę. Gotujemy krótko od czasu wpłynięcia na powierzchnię 3 do 5 minut. Odcedzamy na druszlaku i przepukujemy wodą. W tym samym czasie roztapiamy masło, którym polewamy kluski. Już możemy jeść na słono lub posypać cukrem i jeść na słodko. Smacznego!