Do góry

Dania główne Przepis na:

Bombowe sakiewki ze schabu

Bombowe sakiewki ze schabu

Autor:

Przepisów i artykułów: 564 Ocena: 4960

Dodano:

Odsłon: 2334

Pyszny soczysty schabik, nadziewany pieczarkami w sosie. Idealnie nadaje się na świąteczne dni.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • 30 dag pieczarek
  • Cebula
  • 5 ogórków konserwowych
  • 2 papryki czerwone
  • 4 łyżki ketchupu
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia
  • ½ pęczka szczypiorku
  • Chili
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Cebule obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.

  5. 5. Również doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Paprykę drobno kroimy.

  7. 7. Dodajemy do grzybów.

  8. 8. Ogórki kroimy w kostkę, przekładamy do warzyw.

  9. 9. Dodajemy ketchup.

  10. 10. Doprawiamy chili i chwilę prużymy.

  11. 11. Farsz układamy na środku schabu.

  12. 12. Składamy brzegi i spinamy wykałaczką.

  13. 13. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  14. 14. Zapiekamy 20 minut w 180 ̊C.
    15. Po tym czasie układamy sakiewki w naczyniu

  15. 16. Obkładamy pozostały farszem.

  16. 17. Szczypiorek siekamy drobno i posypujemy danie.
    18. Kotleciki gotowe.
    19. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 marca Nie ma to, jak schabik zrobiony w całkiem inny sposób :) Tradycyjny kotlet, choć bardzo dobry może się przejeść, a takie pomysły, jak Twoje, sprawiają, że to mięso nie jest monotonne, a super smaczne i atrakcyjne dla oka :)
Super połączenie i pyszne żarełko, 7+ ;)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 04 marca świetny pomysł na urozmaicenie poczciwego schabowego :-) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń