Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Brokułowy krem z ryżem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Przepis przysłał Jacek Mołdach z Lublina
Ryż ugotuj w osolonej wodzie wg instrukcji. Cebulę i czosnek posiekaj. Marchewkę i ziemniak pokrój na kawałki. Brokuł podziel na różyczki.
Masło stop w rondlu, zesz klij cebulę i czosnek. Dodaj brokuł, podsmaż. Wlej wywar, dodaj marchewkę i ziemniak, ugotuj pod przykryciem (ew. uzupełniaj wywarem). Dodaj ser pleśniowy. Zupę zmiksuj, przypraw. Podawaj z ryżem.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie