Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Budyń parmezanowy"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 120 st. C. Na środkowej półce piekarnika ustaw duże żaroodporne naczynie wypełnione do połowy ciepłą wodą. Do miski wbij całe jajka i 2 żółtka, dodaj śmietanę oraz tarty parmezan. Posól, popieprz. Dobrze wymieszaj całość, ale nie ubijaj. Wlej jajeczną masę do formy i umieść w naczyniu z wodą czekającym w piekarniku. Piecz 40 minut. Wyjmij z piekarnika. Zostaw do wystygnięcia.
Obierz cebulki i w całości przełóż do małego naczynia żaroodpornego. Pokrop je oliwą, octem balsamicznym, posyp cukrem i solą morską. Dodaj liście szałwii i wstaw do nagrzanego na 190 st. C piekarnika na 20 minut.
Podziel budyń po wyjęciu z formy na małe porcje. Na każdym talerzyku połóż 1-2 porcje budyniu i kilka ciepłych cebulek. Podawaj gorący!Źródło: Olivia