Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyń z wątróbek po lwowsku"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 242
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 242
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Pieczarki oczyść, drobno pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj oczyszczoną wątróbkę, usmaż i przestudź. Całość zmiel razem z jajkami na twardo. Wymieszaj z żółtkami, a następnie delikatnie połącz ze sztywną pianą z białek.
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Szczelnie zamknij. Włóż do większego naczynia z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotuj około 50 minut.
Gotowy budyń wyjmij, przełóż na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłóż marynowanymi warzywami.Źródło: Na żywo