Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Budyń z wątróbek po lwowsku"
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 726
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 129
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 400
Polecam.
Odsłon: 469
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 726
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 129
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 38
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 400
Polecam.
Odsłon: 469
Składniki
Pieczarki oczyść, drobno pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj oczyszczoną wątróbkę, usmaż i przestudź. Całość zmiel razem z jajkami na twardo. Wymieszaj z żółtkami, a następnie delikatnie połącz ze sztywną pianą z białek.
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką formy. Szczelnie zamknij. Włóż do większego naczynia z wrzątkiem i w kąpieli wodnej gotuj około 50 minut.
Gotowy budyń wyjmij, przełóż na półmisek udekorowany sałatą. Fantazyjnie obłóż marynowanymi warzywami.Źródło: Na żywo