Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Burgery z sałatką z kapusty i parówkami"
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40683
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3412
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40683
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3412
Składniki
Umyj rzodkiewki oraz szczypiorek. Rzodkiewki grubo zetrzyj albo pokrój w drobne słupki, szczypiorek posiekaj, trochę odłóż do dekoracji. Sałatkę z kapusty wymieszaj z rzodkiewkami. Kwaśną śmietanę połącz z musztardą, domieszaj szczypiorek. Ew. trochę posól.
Z parówek zdejmij osłonki i zrumień na patelni grillowej ze wszystkich stron. Zdejmij. Bułeczki rozetnij, włóż na patelnię i smaż z obu stron, aż staną się chrupiące i rumiane.
Połówki bułek zdejmij z patelni. Spody posmaruj śmietaną wymieszaną z musztardą i szczypiorkiem. Na każdą bułeczkę nałóż po 3 kiełbaski oraz porcję sałatki. Posyp pozostałym szczypiorkiem. Przykryj wierzchami bułek i od razu podawaj.
Spróbuj też burgerów z sosem czosnkowym. ok. 25 min. 1 porcja zawiera ok. 530 kcal. Ok. 3,40 zł za porcję.Źródło: Tina