Do góry

Dania główne Przepis na:

Camembert z grzankami ziołowymi

Camembert z grzankami ziołowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10032

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Camembert z grzankami ziołowymi"

Składniki

  • 2 serki camembert
  • pół łyżeczki czosnku niedźwiedziego
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • jasna bułka na grzanki
  • masło zmiksowane z ząbkiem czosnku i ulubionymi ziołami suszonymi i świeżymi
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W niewielkiej miseczce mieszamy oliwę, czosnek niedźwiedzi i sól. W powstałej marynacie obtaczamy serki ze wszystkich stron i zawijamy w folię aluminiową.

  2. Camembert i posmarowane ziołowym masłem grzanki układamy na grillu. Ser opiekamy 5-7 minut z jednej strony, a potem przekładamy na drugą stronę i dopiekamy jeszcze 5 minut. Postępujmy delikatnie, by nie uszkodzić skórki sera, bo chroni ona środek, który po upieczeniu powinien być płynny. Grzanki grillujemy z obydwu stron na złoty kolor.

  3. Ser wyjmujemy z folii, układamy na listkach roszponki obok grzanek.

  4. Czas przygotowania 15 minut. Cena jednej porcji 5,5 zł.

  5. Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 17,8 g/Tłuszcz 32 g/Węglowodany 6 g

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń