Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Camembert z grzankami ziołowymi"
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 60
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 364
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 60
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 364
Składniki
W niewielkiej miseczce mieszamy oliwę, czosnek niedźwiedzi i sól. W powstałej marynacie obtaczamy serki ze wszystkich stron i zawijamy w folię aluminiową.
Camembert i posmarowane ziołowym masłem grzanki układamy na grillu. Ser opiekamy 5-7 minut z jednej strony, a potem przekładamy na drugą stronę i dopiekamy jeszcze 5 minut. Postępujmy delikatnie, by nie uszkodzić skórki sera, bo chroni ona środek, który po upieczeniu powinien być płynny. Grzanki grillujemy z obydwu stron na złoty kolor.
Ser wyjmujemy z folii, układamy na listkach roszponki obok grzanek.
Czas przygotowania 15 minut. Cena jednej porcji 5,5 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 285 kcal Białko 17,8 g/Tłuszcz 32 g/Węglowodany 6 gŹródło: Rewia