Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smakowite nawet dla tych, którzy zwykli wręcz nie cierpieć szpinaku - czyli np. dla mnie;)
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 98
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21586
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 74
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 98
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 187
Składniki
Wcześniej samoistnie rozmrożone mrożonki łączymy w garnku z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy i odstawiamy.Gdy w miarę ostygnie napełniamy makaron i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Masło rozpuszczamy na patelni, wsypujemy przyprawy- mieszamy, następnie mąkę i mieszamy, potem wlewamy mleko. Na koniec dosypujemy skrobię, energicznie mieszamy i zalewamy cannelloni.
Pieczemy w 180-200 st. 25 min. [po 15-20 min.przykrywamy folią aluminiową]