Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smakowite nawet dla tych, którzy zwykli wręcz nie cierpieć szpinaku - czyli np. dla mnie;)
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2524
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 484
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 758
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2524
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 484
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 198
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 758
Składniki
Wcześniej samoistnie rozmrożone mrożonki łączymy w garnku z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy i odstawiamy.Gdy w miarę ostygnie napełniamy makaron i układamy w żaroodpornym naczyniu.
Masło rozpuszczamy na patelni, wsypujemy przyprawy- mieszamy, następnie mąkę i mieszamy, potem wlewamy mleko. Na koniec dosypujemy skrobię, energicznie mieszamy i zalewamy cannelloni.
Pieczemy w 180-200 st. 25 min. [po 15-20 min.przykrywamy folią aluminiową]