Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cannelloni z farszem szpinakowym"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 436
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 436
Składniki
Szpinak oczyść, opłucz, starannie osącz i pokrój. Czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce masła. Dodaj szpinak. Duś razem kilka minut.
Zdejmij z ognia. Wymieszaj z twarogiem, parmezanem oraz pestkami słonecznika. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Makaronowe rurki włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Wyjmij, dobrze osącz i osusz. Następnie napełnij nadzieniem. Pomidory zmiksuj razem z zalewą.
Czosnek oraz cebulę obierz, drobno posiekaj, zeszklij na maśle. Dodaj pomidory. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go do smaku. Polej makaron. Posyp startym serem. Udekoruj bazylią.Źródło: Tina