Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 4983
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie z oliwek cebulę ,a jak się zeszkli dodać czosnek. Poddusić. Dodać mięso i podsmażyć. Dodać pomidory ,trochę mozzarelli ,smażyć do odparowania nadmiaru płynu. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić. Cannelloni napełnić farszem ,naczynie żaroodporne natłuścić oliwą z oliwek ,wyłożyć napełnione rurki ,zalać sosem pomidorowym. Ułożyć plastry mozzarelli. Piec ok. 40 min w temp 200 stopni. Posypać wiórkami mozzarelli