Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51289

Dodano:

Odsłon: 3741

O :)

Składniki

  • 1/2 kg mięsa mielonego z szynki
  • Paczka cannelloni
  • 10 szt suszonych pomidorów w zalewie (pokroić)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz
  • Ser mozzarella wiórki
  • Ser mozzarella plastry
  • Sos pomidorowy (zmiksować składniki):
  • Puszka pomidorów
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka bazylii
  • Sól i pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie z oliwek cebulę ,a jak się zeszkli dodać czosnek. Poddusić. Dodać mięso i podsmażyć. Dodać pomidory ,trochę mozzarelli ,smażyć do odparowania nadmiaru płynu. Doprawić solą i pieprzem. Przestudzić.

    Cannelloni napełnić farszem ,naczynie żaroodporne natłuścić oliwą z oliwek ,wyłożyć napełnione rurki ,zalać sosem pomidorowym. Ułożyć plastry mozzarelli. Piec ok. 40 min w temp 200 stopni. Posypać wiórkami mozzarelli

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Vegeta5181 13 listopada 2015 Czyli potrzebne są 2 puszki pomidorów? Dobrze rozumiem? Odpowiedzi: 5 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń