Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cannelloni z owocami"
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 196
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 196
Składniki
Ugotuj cannelloni we wrzątku z łyżką oleju (ok. 8 minut). Potem wyjmij je i poczekaj, aż wystygną. W misie ubij twaróg z mascarpone, miodem i cukrem. Przygotuj według instrukcji na opakowaniu żelatynę w proszku, a następnie wmieszaj ją do twarogu. Owoce umyj, oczyść i pokrój na kawałki. 2/3 połącz z twarogiem.
Nadzienie przełóż do worka cukierniczego i napełnij ugotowane cannelloni. Potem ułóż je na dnie miski. Na warstwie makaronu rozprowadź część pozostałego nadzienia, na którym ułóż kolejną warstwę nadziewanych cannelloni. Posmaruj resztą nadzienia i posyp prażonymi płatkami migdałowymi. Na koniec danie posyp resztą owoców i wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny. Udekoruj melisą i podawaj.Źródło: Na żywo